Bestrooi de vis met wat zout.
Verhit de olie in de paellapan en fruit de ui en de knoflook
hierin lichtgeel.
Snijd de paprika in ringen en verwijder de zaadlijsten en de
zaadjes.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en hak het
vruchtvlees fijn.
Fruit de paprika, tomaten en Spaanse peper 5 minuten met de ui
en de knoflook mee.
Voeg dan de ham, amandelen, laurier, zout en peper toe en laat
het mengsel inkoken.
Giet er daarna 5 dl water, de wijn en enkele druppels
citroensap bij en roer alles goed om.
Voeg de vis toe en laat het geheel 8 minuten koken.
Voeg de gewassen mosselen toe (geen open exemplaren!) en laat
nog 5-6 minuten koken.
Serveer de zarzuela in de pan.
U kunt deze schotel met vele vissoorten en schaaldieren
variƫren, zoals garnalen, tarbot, langoustines, krab en
inktvis.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |